Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ HEUY ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΗΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ  ,ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

                                                                                ΠΡΙΝ

                                                                        ΕΠΙΛΟΓΟΣ

                                                                         ΜΕΤΑ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ¨:
To μισος των αριστερων κατά των στρατιωτικων και αστνομικων και Σωματων ασφαλειας, γενικοτερα, η αλλοιθωρη ιδεοληψία τους ,τα συμπλεγματα που κουβαλουν ,προφανως από την διδαχη στην διαφωτιση τους του Συμμοριτοπολεμου και εμφυλίου εχει βγαλει το προσωπείο του στις χηρες των ανθρωπων που εχουν ορκιστει αλλά και οριστει από το ιδιο το αδηφαγο κρατος να πεθαινουν για το κρατος και την πατριδα τους που υπηρετουν σαν τα πιστα σκυλια και με υψηλοτατο αισθημα ευθυνης,,,,,
Αν σ αυτό το μοντελο προστεθει και η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ιδεολογια του Κατρουγκαλου , που αρεσκεται  προφανως στις συνταξεις τυπου ΕΣΣΔ, συμπληρωνουν το σχεδιο εξοντωσης των οικογενειων των ομαδων  που προανεφερα,,,,..
Διότι αν ο πατερας ή και η μητερα σκοτωθει ή πεθανει ,εκτος αν κανει συμβολαο με τον Θεό, είναι καταδικασμενες οι οκογενειες  να σβησυν…
Και μη μου πειτε μπουρδες ότι μπορουν να δουλεψουν ……ειδικα στην Ελλαδα των μνημονιων και ανεργιας ….ή να ζησουν επαιτωντας..   Διότι  οι γυναικες των στρατιωτικών  δεν εχουν την πολυτέλεια της μονιμης κατοικιας  σε ένα τοπο ,όπως οι λοιποι εργαζομενοι δημοσιου και ιδιωτικου τομεα…   Οι στρατιωτικου  μετατιθενται  τακτικα ….απο πολη σε πόλη μικρη ή μεγαλη ή και χωριό…κατι που απαγορεύει  μονιμη εργασία σε συζυγους..
Εκτός αν προκρινετε εσεις, να φευγει μονος ο στρατιωτικος …..Αλλά αυτό δεν είναι οικογενεια αλλά σκορποχωρι  ....και ο Ελληνας ακομη (ευτυχως) ακουμπαει στην οικογενεια του.....
Στο προκειμενο.....
και οι 4 ατυχοι ανδρες του ΣΞ είναι κατω των  53 αρα και οι γυναικες τους  κατω των ορίων  του νομου των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ….  Πώς λοιπον αθλιοι Πολιτικοι  θα ζησουν οι γυναικες  αυτές και τα παιδια τους????
Επεσαν σε ωρα καθηκοντος….. Αυτή η ΗΘΙΚΗ και μονον  φραση…επρεπε να αποτελει  εξαιρεση των αθλιων πολιτικών αρθρων , ενός ιδεοληπτικου τρισκαταρατου νομου ….απο μια ελεεινη  τυπου  Προδοτικη κυβερνηση  ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ,«ΒΙΣΙ»…
Αλλά αυτά τα ανθρωποειδη αντι να εξοικονομουν λεφτα κανουν προσληψεις αφειδως και από το παραθυρο , όπως διαβασα και σημερα σε αναρτηση εδώ, για προσληψη 3.500 υπαλληλων της κ.Λυδιας Κονιορδου για αρχαιολογικη απασχοληση…. Αν είναι δυνατο….εκτος ΑΣΕΠ…
ΕΥΧΟΜΑΙ από την καρδια μου  να αναπαυθουν εν ειρηνη….αν και αμφιβαλλω  ,διοτι οι θρηνοι και το αγχος των οικογενειων τους θα ηχει εκει οπου θα αναπαυονται….
ΕΥΧΟΜΑΙ Ποτέ ξανα οι ΕΔ να μην θρηνησουν θυματα…. 
Τελος ΕΥΧΟΜΑΙ  η Πατριδα μου να απαλλαγει ταχιστα  από τα σκουληκια  που μας εστειλαν στα ταρταρα…..


ΤΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο: 4 νεκροί, μία επιζήσασα

Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί πάνω από την Ελασσόνα.
Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης έχουν εντοπίσει ζωντανή μία γυναίκα αξιωματικό, την Βασιλική Πλεξίδα και νεκρούς τους υπόλοιπους τέσσερις επιβαίνοντες.
Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Πτώση Ελικοπτέρου του ΣΞ»: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Πηγή: Συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο: 4 νεκροί, μία επιζήσασα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/332016/syntrivi-elikopteroy-sto-sarantaporo-4-nekroi-mia-epizisasa#ixzz4em7FR2q0


Μέσα σε κλίμα οδύνης και θλίψης πραγματοποιούνται σήμερα οι κηδείες των δύο Λαρισαίων Αξιωματικών που χάθηκαν τόσο άδικα χθες το πρωί  19 Απριλίου μετά την πτώση του Στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου ''Χιούι'' στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μόνη που βγήκε ζωντανή από την αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Η κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα ρίχνει φως για τη μοιραία πτώση ελικοπτέρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας στις κηδείες του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή θα παραστεί ο Υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η κηδεία του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα θα γίνει από το Ι.Ν της Αναλήψεως στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι.

Στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή από το Ι.Ν του Αγ Κων/νου και Ελένης στη Φαλάνη.

Επίσης, την Παρασκευή θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ρέθυμνο, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Την ίδια μέρα την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα κηδευτεί ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης: Βασιλική Πλεξίδα: “Πετούσαμε χαμηλά,η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”

http://www.onalert.gr/stories/basilikh-pleksida-petousame-xamhla-h-oratothta-htan-xamhlh-ews-mhdeniki/55823



Σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου - Η ...εξόντωση της χήρας;


Ενας ακομη από τους αθλιους της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ο εμπνευστης ,εκτελεστης και υπερηφανος για το νομο του ...ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ή Παλλακιδα  ή  Ευνούχος.. 



 Τι γράφει λοιπόν το «Άρθρο 12 - Σύνταξη λόγω θανάτου»:
 «1. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου του Δημοσίου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για την συνταξιοδότηση λόγωγήρατος ή αναπηρίας, δικαιούνται σύνταξη τα παρακάτω μέλη της οικογένειας του: Α. Ο επιζών σύζυγος, εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τουκατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου. Εφόσον έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του.Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών.....»
Δηλαδή η χήρα αν είναι κάτω των 52 ετών δικαιούται σύνταξη μόνον για 3 χρόνια και μετά ας ...πεθάνει. Επίσης, αν η χήρα είναι από 52 έως 55 ετών τότε δικαιούται σύνταξη για 3 χρόνια, η οποία στη συνέχεια θα σταματήσει και θα ξαναρχίσει να δίδεται όταν αυτή γίνει 67 ετών, αν καταφέρει να επιζήσει στο ενδιάμεσο διάστημα. 


Με το νέο καθεστώς, από το σχέδιο της εγκυκλίου οι συνταξιούχοι ή οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα δικαιωθούν σύνταξη χηρείας μετά τις 13/5/2016, που ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου, θα πάρουν:
– Το 50% της σύνταξης του θανόντος για μια τριετία και αν στη λήξη της τριετίας είναι κάτω των 55 ετών, τότε η σύνταξη διακόπτεται για πάντα. Για παράδειγμα ασφαλισμένος/η ή και άνεργος/η 46 ετών θα πάρει σύνταξη χηρείας ως τα 49 και μετά τίποτε.
– Το 50% της σύνταξης που λάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών και αν ο δικαιούχος (επιζών σύζυγος) κλείνει τα 55 εντός της τριετίας της πρώτης καταβολής, τότε η σύνταξη διακόπτεται μόλις περάσουν τα τρία χρόνια αλλά επαναχορηγείται στα 67. Αν όμως στα 67 ο επιζών παίρνει και δική του σύνταξη, τότε θα πάρει το 25% αντί του 50% της σύνταξης.
Για παράδειγμα, δικαιούχος σύνταξης χηρείας λόγω θανάτου μετά τις 13/5/2016, με αρχικό ποσό 600 ευρώ, θα πάρει τα 300 ευρώ για μια τριετία και αν κλείνει μέσα στην τριετία αυτή τα 55, η σύνταξη θα ανασταλεί στη λήξη της τριετίας και θα επαναχορηγηθεί στα 67. Αν στα 67 ο δικαιούχος παίρνει και δική του σύνταξη, τότε τα 300 ευρώ θα γίνουν 150 ευρώ. Αν στα 67 δεν πάρει δική του σύνταξη, επειδή δεν συμπληρώνει τα ένσημα, και δικαιωθεί με το επίδομα ανασφάλιστου του ΟΓΑ, δηλαδή με τα 360 ευρώ, τότε κινδυνεύει αν επιλέξει τη σύνταξη χηρείας να χάσει τα 360 ευρώ του ΟΓΑ.
Και αυτό γιατί στη νομοθεσία του ΟΓΑ προβλέπεται ότι το προνοιακό ποσό σύνταξης ή επιδόματος καταργείται από τη στιγμή που ο συνταξιούχος παίρνει και δεύτερη σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσει να χάσει τα 360 ευρώ και να μείνει με 150 ευρώ.
– Το 50% της σύνταξης του θανόντος εφόσον είναι άνω των 55 ετών για μια τριετία. Εάν όμως μετά την τριετία εργάζεται ή συνταξιοδοτείται η σύνταξη περιορίζεται στο 25%
– Αν και οι δύο σύζυγοι συνταξιοδοτηθούν μετά το νόμο Κατρούγκαλου με 500 ευρώ ο ένας και 600 ευρώ ο άλλος τότε σε περίπτωση χηρείας η σύνταξη θα είναι μειωμένη κατά 50% αφού αφαιρεθεί όμως το ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ γιατί ο νόμος και η εγκύκλιος που ετοιμάζεται λέει ότι επί συρροής δύο συντάξεων καταβάλλεται μόνο η μια.


Αυτή είναι η πρώτη χήρα στρατιωτικού χωρίς σύνταξη 

Απο καιρό είχαμε επισημάνει την καταστροφή που έφερνε στις χήρες στρατιωτικών ο νόμος Κατρούγκαλου. Η σύνταξη χάθηκε για την πρώτη και έπονται και άλλες. Η σύνταξη είναι για κάθε

άνθρωπο η ανταμοιβή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τον Απρίλιο του 2015 σημείωνε πως η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο, αλλά ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του.
Για τις οικογένειες των στρατιωτικών η σύνταξη είναι αυτό ακριβώς. Η κόκκινη γραμμή μεταξύ αξιοπρέπειας και χάους.
Απο μέρες οι Ενώσεις των Στρατιωτικών που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για το αυτονόητο είχαν επισημάνει πως ο νόμος Κατρούγκαλου θα σβήσει και την τελευταία ελπίδα στις οικογένειες των Στρατιωτικών που χάνουν τον άνθρωπο τους, το στήριγμα τους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώργος Θεοδώρου, προ ημερών μιλώντας στον ALFA στάθηκε και στην απίστευτη εξαθλίωση που φέρνει το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου με το οποίο οι χήρες κάτω των 55 με ενήλικα τέκνα μένουν χωρίς σύνταξη. Και είχε προβλέψει πως ο νόμος θα οδηγήσει τους στρατιωτικούς στο να κάνουν μεταξύ τους εράνους για να βοηθήσουν όσους οικογένειες είχαν την ατυχία να βιώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.,,,,,
http://www.bloko.gr/2017/01/blog-post_265.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου