Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΦΙΛΙΑ - ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΦΘΟΝΟΣ 


ΦΙΛΙΑ Ορισμος!
Φιλία είναι η εκούσια σχέση μεταξύ δυο ατόμων, η οποία εμπεριέχει αμοιβαία αποδοχή, επιθυμία για συναναστροφή, οικειότητα, εμπιστοσύνη, ψυχολογική (και υλική) υποστήριξη, αλληλεξάρτηση, διαχρονικότητα και δεν εδραιώνεται λόγω κοινωνικής σκοπιμότητας, συγγένειας ή σεξουαλικής έλξης.

Μέχρι πρόσφατα, η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας θεωρείτο ανέφικτη και ανύπαρκτη, εφόσον παρέπεμπε στην ύπαρξη κάποιας μορφής ερωτικής-σεξουαλικής έλξης ή και σχέσης. Αυτό προφανώς εξηγεί και τα λίγα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τη φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών, τα οποία αρχίζουν να εμφανίζονται μόνον κατά τη δεκαετία του ’80.



ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ Ορισμός
Η ψεύτικη και προσποιητή φιλία. Ο λύκος, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ένα άγριο ζώο που δεν μπορεί να εξημερωθεί, όσο και αν προσπαθήσουμε. Μεταφορικά, κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τη φιλία: όσο κι αν προσπαθήσουμε να γίνουμε φίλοι με κάποιον που φύσει είναι σαν λύκος [μοναχικός και επιθετικός], το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ορισμός
Υποκρισία είναι η απόκρυψη των αληθινών αισθημάτων και σκέψεων, δηλαδή η προσποίηση. Υποκρισία είναι όταν λέω ένα πράγμα αλλά κατά βάθος πιστεύω κάτι άλλο, όταν φανερώνω ένα πρόσωπο αλλά κατά βάθος είμαι κάποιος άλλος. Οι τόσο κοινοί στο νεοελληνικό μας λεξιλόγιο όροι υποκριτής και υπόκριση προέρχονται από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, όπου δηλώνουν τον ηθοποιό και την επί σκηνής τέχνη του, αντίστοιχα. Όταν χρησιμοποιώ την ηθοποιϊα στην καθημερινότητα και στις σχέσεις μου με τους συνανθρώπους, είμαι υποκριτής.
Η υποκρισία, με άλλα λόγια, είναι το αντίθετο της γνησιότητας και της ειλικρίνειας. Ένας άνθρωπος πέφτει στην κατάσταση της υποκρισίας όταν προσπαθεί να διατηρήσει μια εξωτερικά καλή εικόνα του εαυτού του προς τους άλλους, χωρίς ταυτόχρονα να φροντίζει ώστε και εσωτερικά να είναι αυτός ο καλός άνθρωπος που θέλει να φαίνεται ότι είναι.

ΦΘΟΝΟΣ Ορισμός 
Εμπαθής Ζήλια που φθάνει ως το μισος για τα αγαθα ,την επιτυχια ,ή την υπεροχη των άλλων.
Συνωνυμες, συγγενεις εννοιες και λεξεις ΜΙΣΟΣ ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ





Αναρτώντας κατά καιρους αναρτησεις  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ  σε προσωπα  (οχι προφιλ), τα οποια  υπερεκτιμώ , η ΑΓΑΠΩ ιδιαιτερα, ή θαυμάω για καποιους λογους...παρατηρησα  το εξής τραγελαφικο και παραδοξο.......
Κατ'αρχην ΤΟΝΙΖΩ ότι τα προσωπα στα οποια αναφερομαι εδω, ειναι εξαιρετικα αγαπητα και με πολλους  ΣΤΑΥΡΟΔΟΤΕΣ....(like) 'αρα  , με ικανο αριθμο ακολουθουντων .......
Το συμπερασμα  το βγαζω ,επειδη σε δικες τους αναρτησεις τα σχόλια και οι σταυροι, ειναι απο πολλες δεκαδες εως και εκατονταδες.... (πολυ φυσικα κολακευτικο..)
Επιστρεφω στην αρχη..
Ειδα λοιπον  ότι , όποτε αναρτησα κατι αφιερωμενο σε αυτα τα προφιλ , τιμητικα και φυσικα επαινωντας τα , και αναδεικνυοντας τα  οποια θετικα τους στοιχεια...., οι σταυροι και λαικ αλλά και σχολια στις αναρτησεις μου ειναι μερικα ...εως ελαχιστα........
Τι συμβαινει λοιπον????  ή η Φιλία και αγαπη που εκφραζεται  στις δικες τους αναρτησεις ειναι ΨΕΥΤΙΚΗ και Υποκριτικη  ή  Δεν θελετε να  τιμησετε  ΜΑΖΙ μου... αυτα τα προσωπα...επειδη ισως ΦΤΑΙΩ εγω...(αυτη η παραμετρος ΔΕΚΤΗ εννοειται)
Γιατι ????? Αν αυτη η διπλη συμπεριφορα  ΔΕΝ ειναι υποκρισια , λυκοφιλία και φθονος. (προς τα τιμωμενα) ...τι άλλο μπορει να ειναι ????
Τονιζω   ότι ΔΕΝ επιζητω σταυρους ΕΓΩ, ουτε να μπω στα Δημοφιλή οπως καποιοι ανοητοι κοπτονται και επιδιωκουν... 
Δεν καταλαβαινουν ολοι όσοι σκεφτονται καπως....ότι σταυρωνοντας την αναρτηση στην οποια εγω τιμω το α. η  β αγαπημενο προσωπο....τιμουν εμμεσα ή και άμεσα με σχολια (αν χρειαζεται) αυτα τα προσωπα ....κι οχι εμενα????????
Εβαλα τους ορισμους επιτηδες , για να φανει και επισημανθει η διαφορα στις δυο συμπεριφορες....
σιγουρα ισχυουν.....!!!!!!!!!!
Καλές οι κορονες αγαπης και φιλίας και θετικές αποψεις στις γενικες αναρτησεις που αφορουν φιλια και αγάπη ΑΔΟΛΗ προς τον ή την Φίλο ή Φίλη... αλλά η ΕΜΠΡΑΚΤΗ  φιλία Φαινεται  όταν καλουμαστε να τιμησουμε ενα προσωπο...... εστω και μεσω G+.
Η Φαρισαϊκή υποκρισια , η Λυκοφιλία , κι ακομη χειροτερα ο Φθονος και τα συνωνυμα και παρόμοιά του.....Απαξιωνουν την ΦΙΛΙΑ που όλοι ευαγγελιζομαστε ,ΔΗΘΕΝ, και την ΑΓΑΠΗ που όλοι κλαιμε και εξορκιζουμε..........
Αλλά τι να περιμενουμε  περισσοτερο.....όταν οι σχεσεις διαμορφωνονται μεσω οθονων και πληκτρων????? 
Εξ ου και η προηγουμενη αναρτηση μου απο το blog....Σημερα...προ ολιγου...
Ξέρω ότι γινομαι δυσαρεστος.....αλλα  εγραψα κι αλλου : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ!!!!! Ακομη και η ΠΑΡΑΔΟΧΗ της........
Δεν θα αναγραψω τα προσωπα για τα οποια κατα καιρους αναρτησα Αφιερωμενες αναρτησεις...για ευνοητους λογους.... (εξ άλλου, απαντες θα καταλαβουν απο την μερια τους.......)

2 σχόλια:

  1. Και να που κάποιος αξιόλογος καταγραφέας των φιλιών του google, αποτυπώνει άριστα και δεξιοτεχνικά τις.... φιλίες - λυκοφιλίες, μεταξύ των ιντερνετικών προσώπων!!!! Συγχαρητήρια φίλε Θόδωρε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενα μου.. Προσπαθω να βγαζω κατι που και αληθειες εκφραζει και κατανοητο ειναι, μεσα απο τις δικες μου εμπειριες ,αλλά και των φιλων εδω που σχολιαζουν ή εχουν ιδιες εμπειριες..
      Ευχαριστω και παλι...

      Διαγραφή