Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αναζητείται μέρα.....

Κάθε τοσο βλέπουμε και ζουμε μία μερα ,    να έχει  οριστεί σαν μέρα θύμησης για κάτι..
Μερα  για  τον καρκίνο μέρα για το Έιτζ μέρα για  την κακοποίηση των παιδιών η των ζωων μέρα για τον πλανήτη  μέρα για   τα  ναρκωτικά , μερα για τα λουλούδια , μερα για τον Πλανητη , που αφού τον ρημαξαμε,του αφιερωσαμε και μια μερα για να επανελθει στην αρχεγονη κατασταση του!!!!! 
Φυσικά δεν θα έλειπε κ η μερα των ερωτευμένων ,του Αγιου Βαλεντίνου, έρχεται οσονουπω, όπου καλουμαστε να ερωτευτουμε το ταιρι μας ετσιθελικα ,.... μέρα για  το α η το β..., ων ουκ εστι αριθμός..!! 
Αρκεί να είναι μια μέρα. Εκεινη την μερα ολα τα φωτα αναβουν και πεφτουν πανω στους "εορταζοντες" , μοιραζονται χαιμαλιά, μπορει και φαγητο δωρεαν, ακουγονται θλιβεροί λογοι, τα ΜΜΕ κλαινε λη γελανε αναλογα με το ειδος της εορτης..
Καποια μερα λοιπόν ας υπαρχει  , σε καποιο κενο του ημερολογιου , ….κι αν δεν υπαρχει κενό , εμεις θα  βρουμε και 367η κ 368η  και 400η μερα αν χρειαστει , αρκει να ορισουμε Μια ΜΕΡΑ για κατι ,,,,, 'εστω  και κατά του απλωματος  ρουχων,,,!!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ? Ναι ασυζητητι.!!!! . επειδη θελουμε να φαινομαστε  ότι ενδιαφερομαστε  για κατι  πχ ΕΙΤΖ, και σαν Παγκοσμιοι οργανισμοι αλλα και σαν πολιτες …ή υπευθυνοι!!!.

Εδώ υπεισερχεται και η ΜΝΗΜΗ μας βεβαια…. Πώς θα θυμομασταν  ότι ο αδελφος μας μας ειναι καρκινοπαθης, αν δεν μας το θυμησει η Παγκοσμια Μερα?

Διαφορετικά , την πατησαμε, επειδη εχουμε  πεσει στα πλοκαμια της ΛΗΘΗΣ , οπου εχουμε αποκοπει πληρως και δεν προκειται να θυμηθουμε ότι και τα ζωα εχουν ψυχη κι ότι δεν πρεπει να τα κακοποιουμε!! Άλλη μια μερα λοιπον….. στο ημερολογιο….!!!!

Ναι αλλά  έχουμε κι εμεις και  οι  Αρμοδιοι Γραφειοκρατες  
απανταχου,, και μια ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ,Και μαλιστα  , συνοδοιπορουσα με καποιους ηθικους νομους…δεκτους ,παραδεκτους και θεσμοθετημενους ή εκ παραδοσεως  παγιωμενους!!!!!
Αν μεν δεν κανουμε κατι για την κακοποιηση των γυναικών, θα μας πουν ασυνειδητους ηθικα , οποτε επειδη ΘΕΛΟΥΜΕ να ειμαστε ευσυνειδητοι,,,,ορισαμε άλλη μια μερα…!!

Κι έτσι όλοι μας κι αυτοί που τις ονόμασαν μέρες χ, ψ, ζ ,  αλλά κ εμείς είμαστε ευτυχισμένοι... Και ήσυχοι απέναντι στην κοινωνία στην συνείδηση μας κ στον δημιουργό μας...
Οι μεν ηθυνοντες επειδή έκρυψαν την ανικανότητα τους και τις ευθύνες τους οι δε, εμείς, επειδή εξασφαλιζουμε μια μέρα, θεαρεστη .  η ουτοπικά σκεπτόμενοι τον παράδεισο..!!!!.
Λες κι αν θυμηθούμε η γιορτάζουμε η κλαψουμε μια μέρα έχουμε εξαγνίσει την ψυχή μας κ την συνείδηση μας για τις υπόλοιπες 364.....
Αν σκεφτουμε Χριστιανικα (σαν διαδασκαλια του  Ιησου),  …. Τοτε θα πρεπει ολοι αυτοι κι εμεις που ηδονιζομαστε  με τις παγκοσμιες μερς,,, να διαβασουμε το παρακατω εδαφιο από το κατά ΜΑτθαιον:.

2ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι καθαριζετε το εξωθεν του ποτηριου και της παροψιδος εσωθεν δε γεμουσιν εξ αρπαγης και ακρασιας

27 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι παρομοιαζετε ταφοις κεκονιαμενοις οιτινες εξωθεν μεν φαινονται ωραιοι εσωθεν δε γεμουσιν οστεων νεκρων και πασης ακαθαρσιας


Ας σοβαρευτουμε κι ας ενσκυψουμε σαν κοινωνιες ,και σαν πολιτες και σαν ηθυνοντες με αγαπη ,αφοσιωση , πονο και δακρυ, υπευθυνοτητα , και αν θελετε και ρομαντισμο , πανω στα προβληματα μας , καθημερινα κι οχι απαξ του ετους,,

Αν ο καθε ,ορισμενος αρμοδιος ή υπηρεσια, κανουμε σωστα την δουλεια μας , δεν θα θελαμε καμμια μερα του χρονου,,,για να δειξουμε υποκριτικα σαν μασκοφοροι καρναβαλοι ,το ενδιαφερον μας..

Η ανεπαρκεια μας σαν κοινωνιες και σαν ατομα εχει αποδειχθει περιτρανα....
Αν εχουμε φθασει στο σημειο να οριζουμε μερες  ωστε να ειμαστε ,αυτο που δημιουργηθηκαμε,το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, υπευθυνοι ΣΥΝανθρωποι και πολιτες ....εχουμε χασει το  παιχνιδι του ΕΥ ΖΗΝ.

Πήγα στο μέρος που πετάνε τα σκουπίδια, 
ο φύλακας με φώναξε από πέρα, 
τι γυρεύεις τέτοια ώρα μες στη νύχτα
του `πα άλλη μια μέρα, ακόμη μια μέρα...

Πήγα στο μέρος που κοιμούνται οι αδικημένοι, 
άκουσα κάποιον να φωνάζει από πέρα, 
σε λίγο πάλι κάποιος θα σκοτώσει
άλλη μια μέρα, ακόμη μια μέρα...




Παρακατω Δινω τους ορισμους των εννοιών που χρησιμοποιησα  .... ειναι φανερη η αντιστοιχια ορισμών και πράξεων...


ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ή ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ
 Η υποκρισία, με άλλα λόγια, είναι το αντίθετο της γνησιότητας και της ειλικρίνειας. Ένας άνθρωπος πέφτει στην κατάσταση της υποκρισίας όταν προσπαθεί να διατηρήσει μια εξωτερικά καλή εικόνα του εαυτού του προς τους άλλους, χωρίς ταυτόχρονα να φροντίζει ώστε και εσωτερικά να είναι αυτός ο καλός άνθρωπος που θέλει να φαίνεται ότι είναι.
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
 Λεξη που παραγεται από το ρημα συν+οίδα.. που σημαινει πληρη κατανοηση, σαφης γνωση, επιγνωση ενός πραγματος.
Εφόσον προκειται για ΗΘΙΚΗ πλευρα, : συνειδηση είναι ο ηθικος νομος που υπαρχει μεσα μας . Ο πραττων συμφωνα με την ηθλη είναι ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ , ενώ ο αντιθετα, ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ!!
ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ  είναι  λειτουργια υου πνευματος  οπου εντασσονται και  αναπαυονται  ολες οι πραξεις μας που εγιναν Εξεις και λεμε ότι γιονται ασυνειδητα χωρις σκεψη
ΜΝΗΜΗ
Είναι η ικανοτητα της ψυχης με την οποια ο ανθρωπος  κατορθωνει  να διατηρεςι παρωχημενες καταστασεις παραστασει και γεγονοτα και  να τα αναπλαθει
ΛΗΘΗ
Είναι η σταδιακη  αποσυνδεση των γνωσεων και παραστασεων από την μνημη, μεχρι  να καταστει πληρης, ώστε να είναι αδυνατη η συγκρατηση αυτων…




2 σχόλια:

  1. Μέρες άδειες, σκόρπιες, αναίτιες, ξοδεμένες, λειψές, σακάτικες, ανούσιες... χωρίς έξαψη, ζέση, συναίσθημα, ανθρωπιά, σκοπό, καρδιά...
    Μέρες που γιορτάζουμε παρ΄ όλα αυτά, ίσως γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε ποτέ στον εαυτό μας, ότι δεν υπήρξαν ποτέ...
    Υποκρισία στη σκηνή μιας καλοστημένης απάτης εις βάρος του εαυτού που προδώσαμε...
    Μια καληνύχτα στο τελείωμα της καθεμιάς.... ένα ρόφημα ζεστό για ναρκωμένο ύπνο...
    Κι έτοιμοι ξανά να ζήσουμε για την... επόμενη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο εξαιρετικό .Υπεροχη γραφη!!!χείμαρρος λέξεων και νοημάτων.Ευχαριστώ πολυαγαπημένη μου ακριβη μου Κασσάνδρα. Παντα σ'αγαπω βαθια..
    Ευχαριστώ για την πρωτιά...!! Παρθενικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή