Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


09 Iανουαρίου 2010
Οι 3 ήρωες εύζωνες δεν εγκατέλειψαν τη σκοπιά τους, ούτε τη στιγμή που δίπλα τους εξερράγη βόμβα! (vid)



ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ - "ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ "

9 Ιανουαρίου 2010: ...Στις 19:43, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε: "Άκου προσεκτικά" είπε και τόνισε: "Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην Βουλή. Δεν είναι φάρσα".
Η Αστυνομία ειδοποιεί τους τρεις Ευζώνους για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας. Τα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ο παρατηρητής φρουράς που είχε ήδη ενημερωθεί ότι υπάρχει βόμβα πλησίασε εσπευσμένα τους δύο Ευζώνους, τους ενημέρωσε και τους ρώτησε εάν θέλουν να απομακρυνθούν. Εκείνοι με ένα νεύμα των ματιών τους του απάντησαν "όχι"!
Ο λοχίας των δύο Ευζώνων στάθηκε ανάμεσά τους, καθώς το φυλάκιό του βρισκόταν σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από την θέση που είχαν δώσει ως σημείο τοποθέτησης της βόμβας οι τρομοκράτες.
Στις 20:00, η βόμβα εξερράγη σε πρασιά πίσω από το φυλάκιο του Αρχιλοχία στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Από την έκρηξη, αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων και σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημίες στο φυλάκιο του Λοχία των Ευζώνων. Η βόμβα ήταν μετρίας προς μικρής ισχύος....
Οι τρεις ΛΕΒΕΝΤΕΣ της Προεδρικής Φρουράς ήταν: ο 19χρονος Μάριος Θεοδώρου από την Λειβαδιά, ο 21χρονος Βασίλης Βερνίκος από την Νάξο και ο Γιάννης Ανδρεάκος 28 ετών από την Μάνη.


Παρακατω στο λινκ  φαινεται η υποδοχη των τριων ευζώνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας.
https://www.youtube.com/watch?v=qJ7uyMbK6jo




  Μπορούμε να ελπίζουμε. Δεν χάθηκε η λεβεντιά από την Ελλάδα. Μέσα στο βαρύ κλίμα της αναρχίας, του εγκλήματος και της «αρπαχτής», που προσπαθούν να δημιουργήσουν «γνωστοί άγνωστοι» και όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά, τρεις λεβέντες της Προεδρικής Φρουράς έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και ελληνικής λεβεντιάς.
    Βλαστοί τής ελληνικής επαρχίας και οι τρεις. Οι δυο, σκοποί στο Μνημείο τού Ά-γνωστου Στρατιώτη το βράδυ τής 9ης Ιανουαρίου (2010). Ό Βασίλειος Βερνίκος από τη Νάξο και ό Ιωάννης Ανδρεάκος από την Ελιά Μάνης. Ο τρίτος, ο Μάριος Θεοδώρου, παρατηρητής εύζωνας, από τη Λιβαδειά. Ειδοποιημένος επειγόντως ο τελευταίος από την Προεδρική φρουρά ότι δίπλα στους φρουρούς έχει τοποθετηθεί βόμβα έτοιμη να εκραγεί, είπε στους δύο σκοπούς ότι «μπορούν ν’ αφήσουν τη σκοπιά και να φύγουν». Διότι η περιοχή έχει εκκενωθεί.
    Εκείνοι όμως δεν του απάντησαν, διότι ο εύζωνας φρουρός δεν ομιλεί. Του ΕΓΝΕΨΑΝ ΟΧΙ! Έμειναν στη θέση τους ακίνητοι, ολόρθοι, ατρόμητοι, με το αετίσιο βλέμμα τους.
    Την ίδια στάση τήρησε, αφού στάθηκε στο μέσο τους, και ο παρατηρητής.
    Η βόμβα των θρασύδειλων άγνωστων εξερράγη, θραύσματα έφθασαν λίγα βήματα από τη σκοπιά τους. Ωστόσο η ατρόμητη στάση και των τριών εξουδετέρωσε τον εντυπωσιασμό που στόχευσαν οι αυτουργοί κακοθελητές. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι τρεις, ως τότε άγνωστοι, εύζωνες κάνοντας τους Έλληνες ν’ αναπνεύσουν, ν’ αναθαρρήσουν, να ελπίσουν, να αισθανθούν περήφανοι για τα παιδιά τους, για τους εκφραστές και τους φρουρούς των ιδανικών μας.
    Δίκαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τους δεξιώθηκε, τους τίμησε, φωτογραφήθηκε μαζί τους, και έτσι τούς έκανε γνωστούς σ’ όλη την Ελλάδα. Και προσφωνώντας τους τους είπε με ύφος δωρικό, λόγο λακωνικό και πέρα ως πέρα αληθινό:
    «Στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα! Θερμά συγχαρητήρια για την αφοσίωση στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα που, επαναλαμβάνω, ότι στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα. Είστε λεβέντες. Καλοί πολίτες. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες, θα φωτογραφηθώ μαζί σας κι ας είστε πανύψηλοι».
    Και φωτογραφήθηκε. Μαζί τους και ο υποδιοικητής τής Προεδρικής Φρουράς ταγματάρχης Νικόλαος Θάνος.
    Λεβέντες, εύζωνοι! Παιδιά γνήσια τής Ελλάδος! Σας ευχαριστούμε για το νέο «ΟΧΙ»!
    Το μήνυμά σας έφθασε σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Όσοι αισθάνονται Έλληνες το πήρανε. Και αναθαρρήσανε.


Η Αλληλεγγυη!!!


Ας ήμασταν Θεέ μου...έστω για λίγο...
σαν τους Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη!!!!

Έκπληξη, απορία, συγκίνηση, περηφάνια ήταν μερικές αντιδράσεις που συνόδευσαν την ενέργεια των Ευζώνων, που τιμούσαν τον Άγνωστο Έλληνα Στρατιώτη, κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής ενέργειας στο Σύνταγμα. οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις σκοπιές τους, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, λίγα μόλις μέτρα από αυτούς.
Πολλοί δεν γνωρίζουν, ότι οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, τιμούν μόνο την Ελληνική Σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι τιμητική φρουρά στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δηλαδή τιμούν με την φυσική τους παρουσία τις υπέρτατες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διακριτικό τους το Εθνόσημο και ο θαλασσής μπερές, που τους διακρίνει από τους υπόλοιπους ένστολους.
Όσοι είχαν την τιμή να περάσουν από την Προεδρική Φρουρά, γνωρίζουν την σκληρή εκπαίδευση για την ετοιμότητα και την άψογη παρουσίας τους, σε τρία σημεία στην Αθήνα. Τον Άγνωστο Στρατιώτη, το Προεδρικό Μέγαρο και την είσοδο της Φρουράς στην Ηρώδου του Αττικού.
Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει και κάνει βίωμα του ο Εύζωνας, είναι η περηφάνια και η αξιοπρέπεια σε κάθε έκφραση, του να είσαι Έλληνας. Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν από τους παλαιότερους Εύζωνες η παραμονή τους στο Μνημείο. Ήταν το φυσικό επακόλουθο.
Ο Εύζωνας δεν υποκύπτει ποτέ και σε τίποτα. Παρά θωρεί και τιμά ευθυτενώς την Σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο πραγματικός Έλληνας κι ευτυχώς μέσα σε όλη αυτή την μιζέρια που διακρίνει την Ελληνική κοινωνία, η Προεδρική Φρουρά και οι Εύζωνες δεν έχουν χάσει τις αρετές τους.
Για την Ιστορία το ζευγάρι των Ευζώνων και ο Παρατηρητής ήταν οι:
Μάριος Θεοδώρου (Παρατηρητής Ευζώνων) από τη Λιβάδια,
Βασίλειος Βερνίκος (Ευζωνική σκοπιά) από τη Νάξο
και Ιωάννης Ανδρεάκος (Ευζωνική σκοπιά) από την Ελιά Μάνης
Και πώς να ην υπενθυμισω εδώ των Αρχαιων Αθηναιων  πολεμιστων.....

Η φροντίδα του συναδελφου


  «Ού καταισχυνώ, όπλα τα Ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην όταν αν στοιχήσω, αμυνών δε και υπέρ Ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών. Την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι. Και ευηκοήσω των αεί κρινόντων, και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι και ούστινας αν άλλους το πλήθος ιδρύσηται ομοφρόνως.
  Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω, αμυνών δε και μόνος και μετά πολλών. Και Ιερά τα πάτρια τιμήσω. Ίστορες θεοί τούτων Άγλαυρος, Ενυάλιος (Άρης), Ζεύς, Αυξώ, Θαλλώ, Ηγεμόνη».


  Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα Ιερά, ούτε θα αφήσω μόνο του τον συναγωνιστή μου, με τον οποίο θα σταθώ στην γραμμή οπουδήποτε. Θα αμυνθώ δε και μόνος και με τους πολλούς υπέρ των Οσίων και των Ιερών. Την πατρίδα μου δεν θα παραδώσω μικρότερη, αλλά πιο μεγάλη και ισχυρή από ό,τι θα την παραλάβω. Θα σέβομαι των δικαστηρίων τις αποφάσεις και θα πείθομαι στους κείμενους νόμους και σε όσους η πλειοψηφία ομοφώνως ψηφίσει. Και αν κάποιος αναιρέσει τους θεσμούς ή δεν πείθεται προς αυτούς, δεν θα το επιτρέψω. Αλλά θα αμυνθώ και μόνος και μαζί με όλους τους άλλους. Θα τιμήσω δε και τα πατροπαράδοτα Ιερά. Μάρτυρες αυτών που λέγω επικαλούμαι τους θεούς, την Άγραυλο, τον Ενυάλιο Άρη, τον Δία, την Θαλλώ, την Αυξώ, την Ηγεμόνη[1]».



[1] ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ: «Κατά Λεωκράτους», 77.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου