Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αγαπητοί μου συνδυάζω δύο θέματα μαζι  επειδη καινε την επικαιροτητα και αφορούν στην Ελληνική πραγματικοτητα, το γιατί φαινεται εδώ:


Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Βαυαροί αποφάσιζαν και αποφασίζουν..Ελλήνες υποτακτικοί των Γερμανών υπήρχαν και υπάρχουν..ΟΧΙ στο άρμα της Ρωσίας με κάθε θυσία, αυτό πάντοτε!


1  Η πορεία της χώρας σε δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες ! 1830 η πρώτη, 2015 η δεύτερη, δείχνουν να αποφασίζουν οι μεγάλες δυνάμεις για το μέλλον της Ελλάδος


                                            μεγαλες δυναμεις  1830

                                         μεγαλες δυναμεις (αλλά ΕΤΑΙΡΟΙ) 2015


   Τσίπρας  - Πούτιν  (Ο Περιβοητος "Μόσκοβας") της σκλαβωμενης Ελλαδος στους Τουρκους



Τι είχες Γιάννη ???? τι ειχα παντα...............

Επισπεύδεται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και αντί της 9ης Μαΐου που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο θα γίνει τελικά ένα μήνα νωρίτερα, στις 8 Απριλίου. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι και η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πώς αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Ένας εξ αυτών είναι η Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από τη Μόσχα το Κρεμλίνο απάντησε θετικά στο αίτημα που υπεβλήθη από το Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο γίνεται πιο νωρίς και καθορίστηκε έτσι ημερομηνία επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις 8 Απριλίου.

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό στη Μόσχα των 70 χρόνων από τη νίκη κατά του άξονα, όμως η συνάντηση επισπεύσθηκε, καθώς διαμορφώνεται ασφυκτικό οικονομικό κλίμα για την Ελλάδα.

Άλλωστε η Αθήνα ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή της για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Μόσχα ήταν και το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μάλιστα θα γίνει λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει πλήρως ακόμη καθοριστεί, αφού αυτό επρόκειτο να γίνει και με προηγούμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα, ωστόσο είναι προφανές πιο θα είναι το ζήτημα που θα κυριαρχήσει. Το οικονομικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το αν μπορεί η Ρωσία να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα. Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr η Ρωσία έχει έτοιμο προς την Ελλάδα ένα πακέτο 10 δισ. δολαρίων, και μπορεί να το διαθέσει άμεσα αρκεί η χώρα μας να το ζητήσει.

Πιθανόν στη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν να τεθεί και ένα ευρύτερο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας, πέραν των 10 δισ. ή και όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες των BRICS δεδομένου ότι οι χώρες-μέλη έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας δικής τους «παγκόσμιου εμβέλειας» τράπεζας με αρχικό κεφάλαιο 100 δισ. Η Ρωσία έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Θεωρείται πολύ πιθανό επίσης και δεδομένης της καλής σχέσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Αθήνας και Μόσχας να τεθεί από τον κ. Τσίπρα το θέμα της άρσης του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προιόντα, το οποίο έχει κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθεί με αντάλλαγμα τη στήριξη της Ρωσίας στο πλαίσιο της Ε.Ε. για τις κυρώσεις, κάτι που αποτελεί άλλωστε θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ατζέντα μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν θέματα ενέργειας και άμυνας. Οι Ρώσοι έχουν μιλήσει για την κατασκευή ενός αγωγού έτσι ώστε η Ε.Ε. να λαμβάνει το ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει επανειλημμένα πώς ναι μεν η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά έχει και μία συνεργασία με τη Ρωσία που είναι αποφασισμένη να τη διατηρήσει.

Η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα είναι σίγουρα μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως απ΄αυτούς που λένε πώς οι χειρισμοί της Ε.Ε. οδηγούν την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας. Πιθανόν να «ξεκλειδώσει» και το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας που αρνείται να πράξει η Γερμανία.

Η Σύντομη παρείσφρηση που αφορά στον Κολοκοτρώνη, δειχνει  και τα αγνα αισθηματα των Βαυαρών....προς τους Ελληνες...
Όταν ο Θ. Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία, επειδή δεν υπακουσε στους Βαυαρούς αντιβασιλείς και δυνάστες του λαού.....κι επειδη ειμαι σίγουρος πώς αυτά τα καθαρματα οι "ΕΤΑΙΡΟΙ" μας ,αν μπορούσαν ,θα εφθαναν και στην φυλάκιση.....Τωρα εκβιάζουν Οικονομικά προσπαθωντας να ριξουν το ηθικό του λαού και να εξουδετερωσουν την κυβερνηση....
Σαν αυριο , 
Στις 20 Μαρτίου του 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας. 
Η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτριου Πλαπούτα για συνωμοσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα ξεκίνησε στις 16 Απριλίου. Ο «Γέρος του Μοριά» αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το1832, έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων.
Η βαυαρική αντιβασιλεία δυσανασχετούσε έντονα εξαιτίας της φιλοκαποδιστριακής και φιλορωσικής του τοποθέτησης.
Ο Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και συνελήφθη μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνωμοσία για την ανατροπή του ανήλικου βασιλιά. Ήθελαν, λέει, να ανατρέψουν τον ανήλικο Όθωνα, και να επιβάλουν τη δική τους καταστροφική τάξη πραγμάτων.
Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ποινής το ακροατήριο έμεινε άναυδο.
Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε κάθειρξη. Με την ενηλικίωσή του ο Όθων έδωσε χάρη.
Στο μεταξύ, ο Κολοκοτρώνης είχε περάσει στις φυλακές μεταχείριση που δεν του είχαν επιφυλάξει ούτε οι Οθωμανοί διώκτες του. Έζησε για εφτά μήνες στα μπουντρούμια των μεσαιωνικών φυλακών στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.
Το σκοτεινό μπουντρούμι, που έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας ως φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι, φαίνεται πως δεν ήταν ο χώρος που έμεινε έγκλειστος ο θρυλικός Γέρος του Μοριά μετά την καταδίκη του σε θάνατο στις 26 Μαΐου 1834 από το καθεστώς της Αντιβασιλείας του Όθωνα.
Η φυλακή του ήταν όντως στο Παλαμήδι, όχι όμως στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα. Ήταν σε ένα μικρό ισόγειο κτίσμα με παράθυρο και μικρή αυλή στον προμαχώνα του Μιλτιάδη

                            Το κελλι του  Κολοκοτρωνη και Πλαπούτα
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρεται συνοπτικά στη φυλάκισή του στο Παλαμήδι μετά την καταδίκη του χωρίς καμιά περιγραφή της φυλακής.
«Μ' έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ' έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ' το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που 'χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες». 

παρακατω οι τελευταια παραγραφος από τα απομνημονευματα του Θεοδωρου Κολοκοτρώνη 

Μας κατεβασαν, μας εδιαβασαν την αποφασιν.Ειδα τοσαις φορές τον θανατο και δεν εφοβηθηκα, ούτε και τότε.Καλύτερα ειναι οπού σκοτώνομαι άδικα παρά δίκαια.  Τον Κολιόπουλο ελυπόμουνα,διότι ειχε φαμελιά μεγάλη, Φάγαμε το βράδυ. Την αυγή εκαμαμε την διαθηκη μου και επροσμεναμε την ώρα του θανατου. Μετά 2 ώρες μάθαμε ότι ο βασιλέας μας έκαμε χάρη την ζωήν μας από το άδικο.  Μας επήγαν εις το Παλαμήδι εις σιγουρότερο μέρος. Εσταθηκαμε και εκει ενδεκα μήνες,  Ο ΒΑσιλέας όταν ανέβηκε εις τον θρονο έκαμε διαταγή και μας ελευθέρωσε από αυτην την φυλακήν την τόσο άδικη, Εκατέβηκα απο το Παλαμήδι, η υποδοχή οπού μου έκαμεν ο λαός , με έκαμε να λησμονήσω όλαις ταις δυστυχίαις οπού επέρασα.  Εβλεπα άλλους να κλαιουν, άλλους να γελούν, κι ολοι να φωναζουν: Ζήτω: Ζητω η δικαιοσύνη και ο Βασιλεύς:  Εκάθησα δύο τρεις ημέρες εις το σπίτι μου και επειτα ήλθα στην Αθήνα.  Επρόσφερα  το σέβας μου και την ευχαρίστησίν μου εις τον Βασιλέα και εις τον Αρμανσπέργ, και επειτα εκαθησα ήσυχος εως τουτην την ώρα οπού διηγούμαι αυτά (καλοκαιρι του 1836, Απομνημονευματα Θ.Κολοκοτρωνη)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου