Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ μου:
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ είπε ο πρωην Υπουργός της Τουρκίας για θεματα ΕΕ , Egemen Bagia

Ποιός εγγυάται ότι ο Τουρκος θα σκεφτει ετσι??  Ειναι δυνατον να μπορεσει καποιος να  μεταφρασει ή να αποκωδικοποιησει την γνωμη ή  τις σκεψεις ενός δικτατορα??

Η ενός καθεστώτος που καταπαταει συστηματικα τα ανθρπινα δικαιωματα??  Οπου να γυρισουμε θα δουμε θα αντικρυσουμε ΤΟΥΡΚΟ : FYROM ,Αλβανία , Κύπρος , Αιγαίο , ΘΡΑΚΗ , Κοινοβουλιο ..

Ειναι παντου!!! βρισκονται παντου ,ακομη και στις ΗΠΑ  και στην ΕΕ εστω κι αν δηθεν εχουν ελθει σε ρηξη....     
Και με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ  ΠΟΥΤΙΝ (Τον παλαι ποτέ Μόσκοβα του 1821) τακιμια εγινε ο Τουρκος
Ποια συμφωνια? 
Ποιά Μπέσα ?
Ποιά  τιμη?
Ποια ειλικρινεια ,φιλία ,συμμαχία προσδοκουμε απο εναν δυναστη και εναν λαό που γεννηθηκε για να καταστρεφει και να σκοτώνει??
Και οι δικοι μας???????
Ποιοι???
Μα  ο ΤΣΙΠΡΑΣ , ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Ο ΦΩΤΗΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ ......
Ποιοι αυτοί που ενεπνευσαν τον ΚΑΜΙΝΗ και τον τουρκοσπορο  ΜΠΟΥΤΑΡΗ να γινουν πισωγλεντηδες Οθωμανοι???? 
Ποια ηγετικη ομαδα???  Αυτη που πιστευει οτι το αιγαιο ΔΕΝ εχει συνορα αλλά ειναι ΚΟΙΝΗ θάλασσα Φιλίας κατα τον ΑΛΕΞΗ??
Αυτή που θεωρει αυτονοητο το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στην ΦΥΡΟΜ?????
Αυτη που εξαφανισε   ΑΡΙΣΤΕΙΑ απο την εκπαιδευση , ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.  και Ανεχεται τις καταληψεις και τις ωμοτητες στα ΑΕΙ ????
Αυτη που βλεπει τις πολεις να καιγονται και τα καταστηματα να κααταστρεφονται και δικαιολογει τα κτηνη και μπασταρδα τσογλανια που τα καταστρεφουν???
Αυτη που η ασφαλεια του πολιτη ειναι παραδωμενη στα χερια ενος ανικανου ΤΟΣΚΑ???
Η  μήπως αυτη η ηγεσια και κυβερνων κομμα που φορτωσε τον ΕΛΛΗΝΑ με 80 δις χρεος και τον ξετιναξε σε φορους  και απωλειες εισοδηματων????
Πιστευει  αληθεια κανενας ελληνας ή ΅Ελληνιδα  οτι αυτα τα ανικανα ,επικινδυνα, ασχετα , οντα θα διεκδικησουν την ομαλη επιστροφη των δτο παλληκαριων μας απο την Τουρκια χωρις απώλειες ???
Αυτοι που κρατησαν τους 8 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ  για να δειξουν δημοκρατικη οντοτητα και ευαισθησια ,που ουδεποτε ειχαν, ενω ο Μεγας Αλεξης ,αλλα ειπε στον Ερντογαν για την παραδοση τους???
Και γιατι να πιστεψω τον ΤΣΙΠΡΑ ,εγω σαν πολιτης , όταν ξερω ότι ό,τι  ειπε ηταν ψεμμα σε μενα τον πολιτη και οτι λεει ειναι  συστηματικα ψεμματα, και να μην πιστεψω  τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ ?????
Παραθετω παρακαατω αγαπητοι μου φιλοι , όσοι διαβασετε ή δειτε την αναρτηση , τις αθλιοτητες  του κυβερνητικου Μπουλουκιου  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ....ετσι  για να εχουμε και εχετε επιγνωση ΠΟΙΟΙ μας κυβερνουν και οριζουν τις τυχες μας.......
Μεχρι να επιστρεψουν πισω όποτε επιστρεψουν.......η καταρα  και το αει στο διαολο θα συνοδευει τα κυβερνητικα ανικανα τομαρια..............


Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού ξηράς, τα οποία κατά τη διάρκεια περιπολίας φέρεται να πέρασαν σε τουρκικό έδαφος εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν Έλληνες στρατιώτες από Τούρκους στον Έβρο. Η περίπολος από Έλληνες στρατιώτες περιπολούσε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ωστόσο, έχασε τον προσανατολισμό της λόγω της χαμηλής νέφωσης με αποτέλεσμα να συλληφθεί από Τούρκους για παραβίαση των συνόρων.
Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτών έγινε την Πέμπτη 1η Μαρτίου. Τα στελέχη του στρατού ξηράς είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Διπλωματικό θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς - Τι φοβάται η ελληνική πλευρά


«Συναγερμός» έχει σημάνει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο υπουργείο των Εξωτερικών μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Η γραμμή επικοινωνίας του πρωθυπουργού, με τον Νίκο Κοτζιά, τον Σταύρο Κοντονή και τον Πάνο Καμμένο είναι ανοιχτή, καθώς τα δεδομένα στην Αδριανούπολη, όπου κρατούνται ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας αλλάζουν συνεχώς. «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με ασφάλεια στη χώρα μας» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες ανησύχησε από την πρώτη στιγμή την ελληνική πλευρά είναι ότι οι Τούρκοι  δεν διαχειρίστηκαν το συγκεκριμένο περιστατικό στο επίπεδο του τοπικού στρατιωτικού διοικητή, αλλά επέλεξαν να δώσουν μεγάλη έκταση.
http://newpost.gr/politiki/658088/diplwmatiko-thriler-me-toys-ellhnes-stratiwtikoys-ti-fobatai-h-ellhnikh-pleyra
OI  ANAKOΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ  ΒΛΑΚΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ 
ΚΟΥΒΕΛΗΣ:

 Έχουν γίνει και συνεχίζουν οι αναγκαίες ενέργειες, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας», δηλώνει ο Φώτης Κουβέληςαναφερόμενος στην υπόθεση σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.
«Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό θα αξιολογηθεί από τις τουρκικές αρχές στις πραγματικές του διαστάσεις» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Κουβέλης αναλύοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν.
http://newpost.gr/politiki/658133/koybelhs-exoyn-ginei-oi-anagkaies-energeies-gia-toys-dyo-stratiwtikoys
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει δίκη των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία και για το αν υπάρχει φόβος, η γείτονος να εκμεταλλευτεί διαφορετικά το γεγονός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Ελληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας».
http://www.armynow.net/tzanakopoylos-dyo-ellhnes-strativtikoi-tha-dikastoyn-toyrkia/

«Αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»

ΚΟΤΖΙΑΣ
Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «...η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα»...(Β.Κ.)

Κώστας Δουζίνας: βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ  

( ο μονος  απο τους αλλους μαλακες  που μιλησε σωστα και με ψυχραιμια χωρις να χαοδεψει αυτια)


Η λύση για τους δύο στρατιωτικούς φαίνεται ότι θα είναι πολιτική


“Είναι εξαιρετικά αρνητική η εξέλιξη με τους Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν. Η Τουρκία, από τη στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία προφυλάκυσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δικαστική διαδικασία για να μπορεί να επικαλείται  ότι είναι κράτους δικαίου και πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν όλα στη σωστή σειρά” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.


Πρόσθεσε ότι “ενώ υπάρχει μια δικαστική διαδικασία, η λύση στο πρόβλημα φαίνεται να είναι πολιτική. Οι δύο αξιωματικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα επειδή κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποιας μορφής πολιτικής συνεννόησης”.
Παράλληλα, σχολίασε την πρωτιά του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, και τόνισε ότι “είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα αυτής της γενικότερης στροφής εναντίον των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια, από τη μεγάλη κρίση και μετά. (...) Η δεξιά βρήκε ως βασικό τρόπο και εργαλείο την ξενοφοβία, το ρατσισμό, ακόμα και νεοναζιστικές εκφράσεις”.
Κατέληξε πως ο,τι και να συμβεί στην Ιταλία, είτε οδηγηθούμε σε κυβέρνηση μειοψηφίας, είτε σε εκλογές, η αστάθεια του πολιτικού σκηνικού θα συνεχιστεί.

ΣΗΜΕΡΑ
Για κατασκοπεία κατηγορούνται τελικά οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
«Δεν υπήρξε περίπτωση ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατηγορούνται για κατασκοπεία και για είσοδο σε ξένη περιοχή», φέρεται να είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -Παραμένουν σε τουρκική φυλακή




«Θρίλερ» με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη στην Τουρκία Πηγή: www.lifo.gr




Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Πηγή: www.lifo.gr
Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας. Πηγή: www.lifo.gr

Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών
Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post μεταφέρει εκδοχή της υπόθεσης μέσα από την αρθρογραφία της Sabah. Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται πιθανώς η κατασκοπεία, αλλά η εντατική δραστηριότητα των ελλήνων συνοριοφυλάκων να σταματούν παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία ή ακόμη και να τους απωθούν πίσω (push back), τακτική παράνομη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Handelblatt: Η Τουρκία κρατά ως «ενέχυρο» τους Eλληνες στρατιωτικούς
Σε εκτενή της ανταπόκριση από την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη στη διαδικτυακή της έκδοση η Handelsblatt εκτιμά ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει αιτία κλιμάκωσης «της κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η τουρκική ηγεσία να τους χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο προκειμένου να αποσπάσει ανταλλάγματα από την Ελλάδα.
Πηγή: Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου