Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του ακέραιου εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά για το δημοψήφισμα









ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της  5ης  Ιουλίου 2015
  Οι Μνημονιακοί πολιτικοί με υπόγειες διαδρομές και με το πρόσχημα να μας σώσουν, ήθελαν να υποδουλώσουν τους Έλληνες στους εντολείς τους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Άλλοτε ως συγκυβέρνηση και άλλοτε ως αντιπολίτευση οι ηγεσίες τους, μας έλεγαν ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα εναντίον της Ελληνικής Κοινωνίας και προς τούτο μας παρουσίαζαν και κοστολογημένα προγράμματα.
Με δόλο όμως, με νόμους καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση «των θεσμών ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ», εφάρμοζαν κατ΄ εξακολούθηση μνημονιακά μέτρα σε βάρος μας και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Οι εντολείς τους (θεσμοί της ΕΕ) ομολόγησαν στις Βρυξέλλες στις 20-2-2015 ότι προκάλεσαν με τις ενέργειές τους  ανθρωπιστική κρίση στην Ελληνική Κοινωνία και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές νομικές αρχές της (άρθρα 2, 3§§1-3 και 5, 4§§2-3, 6, 9, 13, 21, 22 της ΣΕΕ), αντί να κατονόμασουν τους συγκεκριμένους δράστες πολιτικούς που δημιούργησαν την κρίση και να ζητήσουν από τους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες την τιμωρία τους (πολιτική-ποινική και αστική).
Οι ίδιοι, με θράσος και υποκρισία, προκαλούν κατάρρευση των γενικών αρχών και αξιών της ΕΕ. Οι Έλληνες δεν διασφαλίστηκαν ως Ευρωπαίοι Πολίτες και κοινωνία και δεν προστατεύθηκαν από τους θεσμούς της ΕΕ και τους μνημονιακούς πολιτικούς στην Ελλάδα.
Η κατ΄εξακολούθηση δράση των θεσμών της Ε. Ένωσης τελικά αποκαλύφθηκε (με τα στρατηγικά μνημονιακά μέτρα τους και την ανθρωπιστική κρίση)  ότι δεν σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει στην Ελλάδα και στους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου,  την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το σεβασμό των αρχών της ΕΕ και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  του διεθνούς δικαίου, του πρωταρχικού στόχου της εξάλειψης της φτώχειας και της ανεργίας. Δημιούργησαν εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία πάνω από 27%, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ                    ΛΕΜΕ ΟΧΙ.
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου 2015 ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΡΘΑ, ΚΟΦΤΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
ΟΧΙ / ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ
ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ / ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αθήνα 29-6-2015
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας
Email: sakkasioannis@gmail.com


Telegraph: "Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους"

"Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρότι μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου αυτό είναι όλο και πιο προβληματικό", ξεκινάει το άρθρο της εφημερίδας.
Το άρθρο της Telegraph εκτιμά ότι
 είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς στο παρελθόν έγιναν πολλές προβλέψεις που αποδείχτηκαν όλες εσφαλμένες.
Αναφερόμενο στην επικείμενη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το άρθρο-άποψη της εφημερίδας εκτιμά ότι "επί της ουσίας, αυτό που ελέχθη στους Έλληνες είναι να συμφωνήσουν με τους όρους (της συμφωνίας) ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή απειλή".
"Αυτό είναι το μεγάλο ιδεώδες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η ΕΕ;", αναρωτιέται η εφημερίδα.
Σε σχέση με το τι τους συνέβη την τελευταία τετραετία ή πενταετία, θα αποτελούσε έκπληξη, γράφει η εφημερίδα, αν οι Έλληνες επέλεγαν να παραμείνουν δεμένοι σε αυτό που τους προκάλεσε τα σημερινά δεινά.
"Οι συντάκτες του άρθρου γράφουν ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορεί να έχουν περιφερειακού τύπου ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η χώρα δεν ανήκει στην ευρωζώνη. Αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα επηρεάσουν δυσμενώς τη χώρα μας --κι αν μη τι άλλο-- το City του Λονδίνου. Αλλά έχει ένας ευρύτερο μήνυμα επίσης."
Το άρθρο επισημαίνει ότι ως θεσμός, η ΕΕ υπόσχεται ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στις χώρες μέλη με αντάλλαγμα το μοίρασμα των εξουσιών της λήψης αποφάσεων μεταξύ των κρατών. "Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας έκανε το αντίθετο. Όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα δεν θα έπρεπε να έχει εξαρχής μπει στην ευρωζώνη και αφότου μπήκε δεν θα έπρεπε να έχει καταφύγει σε μία δανειστική φρενίτιδα".
"Αλλά η ταπείνωση, η οποία συσσωρεύεται επί μίας περήφανης και αρχαίας χώρας αποτελεί ένα ωφέλιμο μάθημα για όλες τις χώρες μέλη--ότι, δηλαδή, χωρίς την εξουσία να λαμβάνουν οι ίδιες τις αποφάσεις τους, θα είναι μονίμως στο έλεος των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς. Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από τουλάχιστον δύο χιλιετίες δεν ισχύει πλέον όταν ο έλεγχος επί του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε ένα υπερεθνικό σώμα. Το ερώτημα αν αξίζει ακόμη το τίμημα δεν πρέπει να απαντηθεί μονάχα από τους Έλληνες", καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου